Szpinakowe rollsy z łososiem...
Składniki (na ok. 6 naleśników):
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 85g świeżego szpinaku baby
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 płaska łyżeczka soli
- odrobina oleju do smażenia
Farsz:
- 200g łososia wędzonego
- 280g serka śmietankowego
- mix sałat
- rzodkiewki (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Szpinak zmiksuj blenderem (do uzyskania jednolitej masy), następnie dodaj mąkę i pozostałe składniki.
Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj odrobinę wody niegazowanej.
2. Naleśniki smaż na patelni z małą ilością oleju.
3. Ostudzone naleśniki posmaruj twarożkiem, układaj na nim łososia, sałatę oraz pokrojoną
w cienkie plasterki rzodkiewkę.
4. Całość ostrożnie zwijaj, pokrój na mniejsze porcje i zepnij wykałaczką.
Smacznego! M24
Źródło: Szpinakowe rollsy z łososiem
1
( 1 )
27 października 2015 15:45:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne