Crème brûlée z kaszy jaglanej...
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 250 ml mleka
- 1,5 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- owoce (np. maliny, jagody, borówki)
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą (odcedzamy).
2. Dolewamy mleka (mleko musi przykryć kaszę na wysokość 0,5 cm).
3. Gotujemy do miękkości, w razie potrzeby dolewając mleka.
4. Po ugotowaniu dodajemy cukier oraz esencję.
5. Całość blendujemy na jednolitą masę.
6. Przekładamy do kokilek i posypujemy cukrem.
7. Zapiekamy 12-15 min w 180°C .
8. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy ulubionymi owocami.
Źródło: Crème brûlée z kaszy jaglanej
10
( 8 )
01 marca 2016 10:39:49 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne