Kurczak w migdałach...
Składniki:
- filet z kurczaka (wielkości dłoni)
- garść migdałów
- garść płatków owsianych
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka suszonych pomidorów
- szczypta chilli
- szczypta soli
- 4 łyżki oleju kokosowego (ew. rzepakowego)
Wykonanie:
1. Ustaw piekarnik na 220°C bez termoobiegu.
2. Do głębokiego naczynia wrzuć: migdały, płatki, sól, bazylię, suszone pomidory oraz chilli,
wszystko dokładnie zblenduj do konsystencji mąki lub słabiej, aby zostały grubsze kawałki migdałów.
3. Filet dokładnie umyj, osusz i pokrój na dwa cienkie plastry.
4. Posmaruj kurczaka olejem i obtocz w naszej "mące", zmniejsz temperaturę do 190°C.
5. Piecz 12 min, następnie przewróć filet na drugą stronę, polej resztą oleju i piecz kolejne 15 min.
6. Podawaj na dowolnej kompozycji sałat, warzyw i zdrowych dodatków.
Smacznego!
Źródło: Kurczak w migdałach
2
( 2 )
08 września 2015 17:08:09 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne