Zdrowe i nietuczące chipsy
Składniki:
– ziemniaki (ok. 5 sztuk)
– przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka ostra/słodka
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na cienkie, najlepiej milimetrowe plasterki.
2. Wkładamy plasterki do woreczka wypełnionego oliwą i przyprawami, porządnie mieszamy (można także posmarować przy pomocy pędzelka każdy plasterek i posypać przyprawami).
3. Wykładamy blachę papierem i układamy plasterki tak, aby się nie stykały.
4. Pieczemy w temperaturze 220°C (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut.
5. Kiedy upieczemy cała partię, wyłączamy piekarnik i suszymy w nim upieczone plasterki,
aż całkowicie wyschną i będą chrupiące.
Składniki:
– ziemniaki (ok. 5 sztuk)
– przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka ostra/słodka
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na cienkie, najlepiej milimetrowe plasterki.
2. Wkładamy plasterki do woreczka wypełnionego oliwą i przyprawami, porządnie mieszamy (można także posmarować przy pomocy pędzelka każdy plasterek i posypać przyprawami).
3. Wykładamy blachę papierem i układamy plasterki tak, aby się nie stykały.
4. Pieczemy w temperaturze 220°C (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut.
5. Kiedy upieczemy cała partię, wyłączamy piekarnik i suszymy w nim upieczone plasterki,
aż całkowicie wyschną i będą chrupiące.
Źródło: Domowe, zdrowe i nietuczące chipsy
2
( 3 )
05 grudnia 2014 13:46:39 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne