rss



Crème brûlée z kaszy jaglanej...



Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 250 ml mleka
- 1,5 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- owoce (np. maliny, jagody, borówki)


Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą (odcedzamy).
2. Dolewamy mleka (mleko musi przykryć kaszę na wysokość 0,5 cm).
3. Gotujemy do miękkości, w razie potrzeby dolewając mleka.
4. Po ugotowaniu dodajemy cukier oraz esencję.
5. Całość blendujemy na jednolitą masę.
6. Przekładamy do kokilek i posypujemy cukrem.
7. Zapiekamy 12-15 min w 180°C .
8. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy ulubionymi owocami.




Źródło: Crème brûlée z kaszy jaglanej

Zobacz więcej

Wszystko jasne...
16 ( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne
Liczy się wnętrze...
54 ( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne


Trzeba sobie jakoś radzić...
28 ( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne
Już jest Twoja...
44 ( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne








Najnowsze z insta @motywujemy24




Motywujemy24.pl - Facebook
Administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za materiały dodawane przez użytkowników, którzy podczas rejestracji zaakceptowali regulamin serwisu. Jeśli uważasz, że materiał znajdujący się w naszym serwisie łamie prawo, bądź narusza zasady, możesz zgłosić ten fakt to administracji serwisu
Momencik, trwa przetwarzanie danych ... Momencik, trwa przetwarzanie danych