NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM...
Składniki (na ok. 10 naleśników): - 130 g mąki tortowej
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 2 jajka
- 1 łyżka masła (roztopionego)
- 1/2 łyżeczki soli
- 55 g (duża garść) świeżych liści szpinaku
Przygotowanie:
1. Szpinak myjemy i przekładamy do blendera, dodajemy mleko - blendujemy (szpinak musi być mocno rozdrobniony, a płyn mocno zielony).
2. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, jajka, roztopione masło, wodę oraz zmiksowany szpinak.
3. Szybko mieszamy, aby nie było grudek (ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęstszą od mleka).
4. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy lekko olejem np. płatkiem kosmetyczny lub pędzelkiem kuchennym.
5. Wylewamy niepełną chochlę ciasta i smażymy z obu stron. Powtarzamy czynność z olejem i ciastem,
aż do wykorzystania składników.
Smacznego!
Źródło przepisu i zdjęcia: www.ilovebake.pl
Źródło: Szpinakowe naleśniki
5
( 10 )
26 czerwca 2016 14:31:13 przez fitgirl
Skomentuj (1)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne