Kotlety z kaszy jaglanej z kwaśną śmietaną...
Składniki na 10 kotletów:
- 2 woreczki kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pęczek pietruszki
- 1 duże jajko
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
- sól, pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 15-20 min.
2. Cebulę siekamy drobno, podsmażamy ją na oleju do momentu, w którym się zeszkli.
3. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę siekamy.
4. Ugotowaną kaszę odcedzamy, przesypujemy ją do miski i studzimy.
5. Gdy kasza jaglana jest zimna dodajemy do niej wszystkie składniki, dokładnie mieszamy
i doprawiamy solą oraz pieprzem (ok. 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu).
6. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, w dłoniach formujemy kotlety (ciasto się lepi,
ale odchodzi od rąk bez problemu).
7. Smażymy na rumiano z dwóch stron (na małym ogniu).
8. Podajemy z kwaśną śmietaną.
Źródło: Kotlety z kaszy jaglanej
4
( 5 )
09 grudnia 2014 23:22:23 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
zgłoś
Zobacz więcej
16
( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
54
( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
28
( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne
44
( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl
Skomentuj (0)
Dodaj do ulubionych
Podobne