rss


Zdrowe i nietuczące chipsy


Składniki:
– ziemniaki (ok. 5 sztuk)
– przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka ostra/słodka
– oliwa z oliwek


Przygotowanie:
1. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na cienkie, najlepiej    milimetrowe plasterki.
2. Wkładamy plasterki do woreczka wypełnionego oliwą i przyprawami, porządnie mieszamy (można także posmarować przy pomocy pędzelka każdy plasterek i posypać przyprawami).
3. Wykładamy blachę papierem i układamy plasterki tak, aby się nie stykały.
4. Pieczemy w temperaturze 220°C (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut.
5. Kiedy upieczemy cała partię, wyłączamy piekarnik i suszymy w nim upieczone plasterki,
aż całkowicie wyschną i będą chrupiące.




Źródło: Domowe, zdrowe i nietuczące chipsy

Zobacz więcej

Wszystko jasne...
16 ( 48 )
2019-07-25 17:32:34 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne
Liczy się wnętrze...
54 ( 65 )
2019-07-25 17:32:32 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne


Trzeba sobie jakoś radzić...
28 ( 41 )
2019-07-25 17:32:29 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne
Już jest Twoja...
44 ( 70 )
2019-07-25 17:32:27 przez fitgirl Skomentuj (0) Dodaj do ulubionych Podobne








Najnowsze z insta @motywujemy24




Motywujemy24.pl - Facebook
Administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za materiały dodawane przez użytkowników, którzy podczas rejestracji zaakceptowali regulamin serwisu. Jeśli uważasz, że materiał znajdujący się w naszym serwisie łamie prawo, bądź narusza zasady, możesz zgłosić ten fakt to administracji serwisu
Momencik, trwa przetwarzanie danych ... Momencik, trwa przetwarzanie danych